fredag 26. november 2010

Guttestrikk

Med halssyk gutt i hus har det siste uken gått langt mer tid til trøsting enn strikking, så det går tregt med ferdigstillelse av prosjekter. Dette skal etterhvert bli ny barnehagegenser - har oppdaget at vi trenger flere å veksle mellom når lillegutt er mye ute og det allerede er mange minusgrader ute. Jeg synes det er vanskelig å finne fine oppskrifter på strikk til gutter - i de fleste heftene er det mye nydelig til små jenter og nesten ikke noe til gutter. Men nå har jeg funnet en fin oppskrift på genser med rundfelling hos Sandnes garn. Fargeforslaget er i ulike grønnfarger og synes det kler lillegutt så godt at jeg bruker de foreslåtte fargene. Ensfarget glattstrikk fungerer forresten ypperlig som trikkestrikk, så får vi se om det ikke blir mer hjemme i sofaen når mønsteret og rundfellingen begynner...

mandag 22. november 2010

Som et skudd

Da er endelig siste tråd festet og knapper sydd i nøstebarndressen jeg strikket i sommerferien. Og det var på tide, for den passer perfekt nå. Synes denne dressen er kjempefin - god plass til bleie og bevegelse samtidig som den er nett og myk. Strikket den i størrelse to år i maskeantall og tre år på lengden og den passer altså supert til toåringen min.



Oppskrift: Strikk til nøstebarn
Garn: NZ lammeuld

fredag 19. november 2010

Vårsokker


Omsider har jeg våget å prøve meg på engelsk strikkeoppskrift. Årets siste sokkejulegave blir spring forward socks. Mønsteret er enkelt å følge, så det funker faktisk som tv-strikk også. Og må henge i litt for er ikke så lenge til alle julegavene til vestlandet skal overleveres. Det går ikke så fort når man har mange prosjekter på en gang dessverre...

søndag 14. november 2010

Farsdag


Dagen er feiret med tur i svømmehallen og gaven ble Arne & Carlos Spaceinvaderlue. Selv for trege strikkere som meg ble den ferdig på to kvelder i sofaen og mottakeren så ut til å være svært så fornøyd. Har prøvd meg på å strikke kopi til toåringen i smartgarn, men første forsøk ble litt for stramt, så må gjøre noe lurt. Håper det holder å bare gå opp litt i pinnestørrelse.

Oppskrift: Arne & Carlos for dalegarn
Garn: Dale Freestyle

fredag 12. november 2010

Etterlengtet


Jeg har hatt lyst til å strikke vesten fra nøstebarn i mange måneder, men siden oppskriften ikke står i boka måtte jeg komme meg til nøstebarnbutikken for å kjøpe garn og oppskrift først. Utrolig så vanskelig det skulle være da! Nærmeste jeg kom var forrige lørdag der jeg kom ett minutt for sent... Men nå har jeg omsider fått tak i mønster og lys grått garn og er i gang med strikking av julevest. Flotte vester til smågutter koster nemlig en formue i butikkene, så da blir det hjemmestrikk. Så får vi se om det ikke blir en til i en litt mer barnehagevennlig farge etterpå.

tirsdag 9. november 2010

Lange bukser


Longiesene er ferdige og klare for å prøves på en liten gutt. I utgangspunktet er de tenkt som bleiebukser, men ser jo at vi trenger flere barnehagebukser også, så får se det an litt. Er ikke sånn superfornøyd med garnet - fargene skifter for ofte og det er for mange knuter på nøstet. 2-3 knuter på nøster på 50 gram er for mye synes jeg. Særlig når knutene kommer få meter før slutt eller etter start på nøstet. Men fargene er fine og det er jo deilig å få mønster på et plagg uten å strikke mønster ;)

Garn: Gjestal vestlandsgarn
Oppskrift: Dale (bukse til jubileumsgenseren)
Størrelse: 2 år

søndag 7. november 2010

Strømpepinner

Jeg har da virkelig strikket lue på pinne 6 før, men nå var den korte rundpinnen sporløst forsvunnet. Å vente med strikkingen til man har fått kjøpt ny pinne er kjedelig. Derfor ble inkaluen strikket på 6 strømpepinner i stedet. Litt knotete men i eskimogarn går det så fort å strikke likevel at det ikke var så plagsomt. Luen mangler heklekant rundt, men må kjøpe heklenål nr. 6 først. Det VET jeg nemlig at jeg ikke har ;-)

fredag 5. november 2010

Karilue


Det går i julegavestrikking her for tiden. Har strikket en kjempesøt lue til en liten jente på ti år. Mønster er funnet hos Madam Mim og garnet er - igjen - drops merino extra fine. Forhåpentligvis kløfritt og håper lua ikke siger helt ut av fasong. Jeg er spent på om luen passer, for har ingen tiåringer i nærheten å prøve på. Ikke helt det samme med kålhodet mitt ;)

tirsdag 2. november 2010

Klarte ikke å holde meg

Så nå ligger det et Arne & Carlos luehefte i strikkekurven min sammen med garn til å strikke Spaceinvaderlue :-) Det skal bli julegave til min kjære - han er en smule datanerd så det burde passe bra. Lurer også på å strikke luen i et tynnere garn til toåringen etterpå - hadde vært stilig med matchende lue til far og sønn!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...