søndag 29. mai 2011

Salg!

Det er supersalg på Dropsgarn og 30 % på masse deilig garn. Og før helgen kom det endelig lønn inn på kontoen min også. Har lenge hatt lyst til å prøve kid-silk men syntes det har vært for dyrt. Da passer det godt med salg! Kid-silken og den naturfargede alpacaen er tiltenkt en bolero mens den grønne alpacaen skal bli pulsvarmere til meg selv har jeg tenkt. Skikkelig egokjøp altså :-)

Har lyst til å prøve baby alpaca silk også, men det hadde de visst ikke begynt å ta inn på Strikkedilla ennå. Så var det bare å gjøre ferdig litt pågående prosjekter da, så jeg kan begynne på noe nytt med god samvittighet.

lørdag 28. mai 2011

Dobbelt opp

Mine søte små nieser har feiret fireårsdag denne uken og jeg har omsider fått strikket ferdig den siste luen og sydd i knapper. De får hver sin jakke i alfagarn med matchende beret. Knappene er nok en gang fra Perlehuset og stemmer perfekt i fargene. Et lite skår i gleden var at jeg gikk tom for grått garn og måtte strikke siste resten av luen med en annen innfarging. Men det ser ut til å ha gått greit. Er også ganske kjedelig å strikke dobbelt av alt, men ellers er det veldig fint å være tvillingtante!

tirsdag 24. mai 2011

Feriedrømmer?

 Det fine blå lerkegarnet jeg fikk i gave har fått selskap av litt mer garn av samme slag i andre farger og er på vei til å bli sommertøy til en liten tøysekopp. Jeg har tatt utgangspunkt i Pickles Tøysetopp men med tynnere garn strikker jeg maskeantallet til str. 6 år men planlegger å gjøre den litt kortere og håper at det til slutt resulterer i ca. størrelse 4 år.. Jeg er generelt lite glad i å måtte endre på oppskriter sånn, men det er vel bare å prøve seg. Og skulle toppen bli for stor i år så kommer det heldigvis flere somre!

Garnet er godt å strikke med og jeg synes fargene er nydelige sammen. Jeg surfer en del etter sydentur om dagen, og spørs om ikke underbevisstheten spilte meg et puss i garnbutikken, for dette er da strand, middelhav og skyfri himmel?

Benytter samtidig anledningen til å vise fram løveknappene som kom i tidligere nevnte hemmelig venn-pakke, og som jeg av en eller annen merkelig grunn glemte å ta bilde av i første runde:

fredag 20. mai 2011

Hemmelig


Jeg er på strikke/håndarbeidsforumet Uformelt og nå har jeg vært med på hemmelig venn-runde for første gang. Og like før nasjonaldagen dumpet det ned pakke i posten. Tre nøster deilig Lerke-garn i en flott blåfarge. Har ikke helt bestemt meg for hva de skal bli til, men det blir uansett et sommerplagg til lillegutt.

I tillegg fikk jeg flotte knapper - stjerner, frosker og lastebiler. Og gjett om en viss ung herremann falt pladask for disse her:

tirsdag 17. mai 2011

Gratulerer med dagen!

Jakken ble ferdig akkurat i tide til den store dagen. Vi fikk til og med brukt bunaden på "generalprøven" i barnehagen 16. mai. Jakken er i størrelse 4 år. Den sitter greit på lillegutt på to og et halvt, men ser ut til å kunne brukes i alle fall ett år til. I dag har vi vist oss fram ute i byen og på fin restaurant til lunsj og må innrømme at jeg var ganske så stolt. Jeg har aldri strikket noe så "avansert" før med så mye lister og bestyr. Monteringen tok mye tid og det ble mange tråder å feste, men det gikk overraskende greit og det var ikke mye jeg måtte gjøre to ganger. Den eneste forandringen jeg gjorde i forhold til mønsteret var å bytte ut den mørke blå fargen med brunsvart - syntes et passet mye bedre. Så nå er det vel egentlig bare å fortsette med lue, nikkers og vest... Men først er det mer pølser og is!

Oppskrift: Rauma
Garn: Rauma finull
Størrelse: 4 år

lørdag 14. mai 2011

Symaskin skin skin

Stille på bloggen betyr ikke nødvendigvis stille på strikkingen. Men når jeg bare strikker på et prosjekt, dette prosektet går langsomt og jeg ellers er travelt opptatt med kjøkkenoppussing og syk toåering så er det ikke så mye interessant å blogge.
I går kom jeg endelig (etter å ha utsatt det ganske lenge) til skrittet for å sy og klippe opp strikkejakken, og fant fram min kjære, blytunge husquarna for å gjøre deler av jobben. Den er fra 60-tallet (tror jeg) og arvet fra min mormor, men gjør flott nytte for seg både med rettsøm og siksak. Helt til nå... For midt i syingen begynte det å ryke fra motoren på maskinen og den begynte å sy helt på egenhånd - uten at jeg trådte på pedalen. Spooky!

Så siste halvdel ble sydd ved å snurre maskinen for hånd og årets bursdagsønske blir ikke ny fin veske men symaskin :-(

Kommer forhåpentligvis tilbake med bilder i morgen.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...