torsdag 20. juni 2013

Monstertorsdag


Lille nevø fyller ett år først i oktober, men for en gangs skyld er tante tidlig ute med strikkegave. En liten gutt som skal begynne i barnehagen må selvsagt ha ullbukse, og den kuleste av alle ullbuksene er monsterbuksen!

Mønsteret er velprøvd til fireåringen og satser på den passer like godt i størrelse 1 år. Maskesting er fortsatt ingen højdare, men det kommer seg. Og igjen tusen takk til duBedåre for god oppskrift.


Oppskrift: duBedåres monsterbukse
Garn: Gjestal babyull

søndag 16. juni 2013

Se min kjole


Lillemor ble døpt i pinsen og selv om dåpskjolen er både vakker og mormorsydd så egner den seg ikke til å ha på så veldig lenge om gangen. En perfekt anledning til å strikke kjole. For klart fire måneder gamle jenter trenger kjole! Og mamman må innrømme at det er bittelitt superkjekt å strikke sånt...


Jeg har søkt rundt om kring etter kjolemønstre og funnet mye fint, men klarte ikke helt å bestemme meg. Så fant jeg denne her på utstilling i en garnbutikk i byen og da var det gjort. Nydelig i lille lerke fra Dales siste babyhefte.


Skjørtet er strikket med små hull og i overgangen til livet er det plass til sløyfebånd. Livet er i dobbel perlestrikk med en liten picotkant heklet rundt og i ryggen er det åpning med knapper. Valgte å strikke kjolen i offwhite og med rosa sløyfe og knapper som matchet body og strømpis under.


Nederst på kjoleskjørtet er det strikket små hjerter i hullstrikk - enkelt og veldig effektfullt. Kjempefornøyd med resultatet, kjolen satt som et skudd og forhåpentligvis kan den brukes mer utover sommeren.


Oppskrift: Dale hefte baby 277
Garn: Dale lille lerke (ull/bomull blanding)

fredag 14. juni 2013

Lekestue


En liten venninne har fått seg lekestue med gule gardiner. Og i en lekestue trenger man vel gule lekegrytekluter? Garnet er bomullsgarn fra Stoff og stil. Har heklet uten oppskrift men det ble vaffelhekling med 24 staver og 13 rader og så en rad fastmasker rundt hele og en liten hempe til slutt. Riktig så søte synes jeg.

tirsdag 11. juni 2013

Edderkoppmannen...


Som regel er mamman mer begeistret for hjemmestrikket ull enn fireåringen. Men noen unntak finnes heldigvis. Som da jeg strikket monsterbukse (til tross for litt kjefting for at monstermunnen var på rompa og ikke foran så han kunne se den) og nå med fine fargesterke spidermanvotter.


Vottene ble strikket i mars, trådfestet i april, bilder tatt i mai og blogget i juni. Ting tar tid! Men forhåpentligvis blir det vottevær til høsten dette året også... Grei strikk men litt knotete trådfest pga mye farger på lite plagg.


Oppskrift: Kathleen Taylor (gratismønster)
Garn: Rauma finull


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...