søndag 13. november 2011

Baron Raglan


Internet har gjort relativt unyttig informasjon lett tilgjengelig. F.eks. at raglanfelling har navnet sitt etter den første baron Raglan som likte å ha klærne sydd slik etter å ha mistet den ene armen i slaget ved Waterloo.  Så dramatisk har vi det heldigvis ikke hos oss, men jeg digger raglanfelling på strikkegensere. Passformen er super til små skuldre og man slipper unna med minimalt med montering.


Det strikkes julegaver i heimen for tiden og nå er den første nøstebarngenseren ferdig. Greit mønster og deilig at det ikke er en eneste vrangmaske - da går det mye raskere. Og det er en fordel når man strikker i tynt garn på pinne nr. 3.Genseren er uten felling til halsen og er altså lik foran og bak - greit til små jenter som kler på seg selv. Jeg har er strikket den i str. 6 år - litt stor til treåringen men bør passe bra på en liten jente på 4,5.Oppskrift: enkel nøstebarngenser (gratisoppskrift)
Garn: NZ lammeuld, i fargene lyng og mellemgrå

3 kommentarer:

Guri sa...

Er så enig med deg! Raglan er det beste på barn!!! Genseren ble veldig fin!

Monstermønster sa...

Heia raglan! Og kjekt å lære noe unyttig info om hvor navnet er fra :)

Siren sa...

Helt enig, raglan er supert! Før trodde jeg alltid at det var så vanskelig, og ville helst ha den monteringen. Men en gang med raglanfelling, og jeg var forgtapt:) Nydelig genser du har strikket også. Lilla og grått må være den fineste fargekombinasjonen som finnes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...